RECENSIONER

Vad säger våra deltagare om oss?

Vad säger våra deltagare om oss?

Under två års tid har ”Anmäla mig till UGL” stått på min Att göra-lista. På grund av diverse tidskrävande projekt, sköt jag på detta tills jag, pga bolagsskifte, fick en deadline. Som så många andra, fick jag höra att kursen var speciell, lite ”hemlig” och känslomässigt krävande. Att man i vissa fall skulle känna sig utsatt och det skulle vara jobbigt. Så det var med mycket blandade känslor jag satte mig på tåget mot Stockholm och Skeviks gård. Redan där bestämde jag mig för att ge mig fullständigt hän i vad som än skulle hända, för att få ut mesta möjliga av kursen. Och det fick jag!

För egen del hade jag förväntningar om en bättre självinsikt och förhoppningar om förståelse hur jag uppfattas av andra. Vi var nio deltagare i vår omgång. Personer jag aldrig träffat, med mycket olika bakgrunder och från väldigt olika branscher. Individer som jag inte hade något gemensamt med, förutom att vi alla var där av samma anledning – Vi ville jobba med vårt ledarskap och få större förståelse för arbetsgrupper.

Under ledning av Daniel och Malin var vi med om en omtumlande vecka, där vi gavs möjlighet att genomgå olika utvecklingsfaser tillsammans, som en grupp. Daniel och Malin gav oss tydliga instruktioner, mål och förklaringar på vägen. Fantastiskt professionellt, med en stor trygghet. Veckan var krävande. Men ju mer jag vågade, bjöd på mig själv och deltog, ju mer gav det tillbaka. När fredagen kom och det var dags att avsluta kursen, kändes det otroligt tomt.

Det vi gått igenom och kämpat för tillsammans, var plötsligt över. Men det jag fått med mig från denna veckan bär jag alltid med mig. Jag kan varmt rekommendera andra i ledande positioner att gå denna utbildning. Och jag vill slå ett extra slag för ledarna Daniel och Malin. De ingav den tydlighet, trygghet och vägvisning, som fick vår grupp att utvecklas och slutligen gå i mål. Tusen Tack!

Ulrika Back Eriksson

Projektledare Visit Dalarna AB

Jenny Gustavsson

Intendent Västerviks Gymnasium

UGL kursen kom vid en perfekt tidpunkt i mitt liv. Jag blickar nu tillbaka på min UGL-kurs som jag hade förmånen att få gå under ledning av Daniel och Malin. Det var min chef som rekommenderat mig kursen under 1 års tid då han själv hade god erfarenhet av UGL. I somras bestämde jag mig att nu var det dags. Jag hade planerat datumet väl då jag fått tips om att ta vara på tiden, stänga omvärlden ute och bara ägna tiden åt mig själv och min egna personliga utveckling. E-post och andra sociala medier kopplade jag bort, vilket är ovanligt för att vara mig som vill ha kontroll. Jag hade också förstått att kursen skulle vara känslomässigt krävande. Detta är det dock svårare att förbereda sig på, men jag hade bestämt mig innan att jag går in i detta med öppna ögon. Jag hade hela tiden mitt mål och fokus inställt på att jag ska lära mig massor, vara öppen och ärlig samt bidra med egna erfarenheter.

Jag har under mina 6 år som chef deltagit i olika chefsutvecklingsdagar med olika workshops men ingenting slår detta som jag fått vara med om. Hela UGL konceptet är så annorlunda upplagt. Att få möjligheten att tillsammans med sin grupp (människor man aldrig tidigare mött) få delta i ett upplevelsebaserat lärande var något helt nytt för mig. Detta går inte att förklara utan måste upplevas. I takt med att vår grupp utvecklades styrde Daniel och Malin våra aktiviteter för att vi skulle utvecklas maximalt och få uppleva en mogen och trygg grupps styrka. Jag hade förmånen att få delta i en underbar grupp med deltagare med olika bakgrund som precis som mig hade målet och fokuset inställt på att utvecklas. Det tog inte många timmar in i kursen innan vi förstod att detta hänger på oss nu. Vi hade all chans att utvecklas tillsammans och vi tog den! Veckan rullade igång och vi åkte berg- och dalbana tillsammans bland våra känslor, insikter och upplevelser.

Fem dagar sprang iväg och på fredagen satt vi där stolta och nöjda över oss själva, fulla med nya insikter och lärdomar som vi alla kommer att ta med oss i vardagen. Under veckan lärde jag känna mig själv och fick en förståelse för varför jag reagerar och gör på vissa sätt. Moment som jag tidigare upplevt som svåra och krångliga kan jag idag, tack vare mina nya verktyg, anta på ett helt nytt sätt som känns enklare. Jag har fått en ny och stabil grund att luta mig mot när jag utövar mitt ledarskap. Det är med glädje som jag ser tillbaka på min UGL-vecka. Den har gjort mig både starkare, gett mig en stärkt självkänsla och ett större hjärta i mitt ledarskap.

Jag kan varmt rekommendera UGL via Firo K. Haninge AB!
Stort tack till mina ledare Daniel & Malin samt till bästa gruppen!
Jag har fått insikt och ett stärkt självförtroende. När jag i efterhand blickar tillbaka känner jag stor tacksamhet till min arbetsgivare som såg värdet i att låta UGL bli en del i min personliga utvecklingsplan. Genom att få uppleva en grupp främmande människor utvecklas fullt ut och bli ett starkt lag av gemenskap har jag fått både insikt och ett stärkt självförtroende kring min förmåga att leda, men även verktyg för ett utvecklat ledarskap i yrkeslivet.
För att få ut maximalt av utbildningen valde alla att ta beslutet att våga hoppa och delta fullt ut. Genom ärlighet, öppenhet, omtanke och prestigelöshet fick vi snabbt resultat och kunde uppleva gruppen utvecklas. Malin och Daniels förmåga att stödja gruppen med imponerande fingertoppskänsla och trygga sätt kan bara beskrivas med ett ord – Proffsighet.

Jag förstår nu att alla delmoment haft sin mening och kunde inte gjorts på något annat sätt. Trots en mentalt krävande resa, kände vi alla sorg över att behöva skiljas åt när veckan väl var slut och vi kommit i mål. Den gemenskap vi hunnit bygga upp har gett oss ett band av vänskap där vi valt att fortsätta finnas för varandra.

Min upplevelse av UGL blir ett starkt minne för livet som jag känner stor tacksamhet över. Jag är stolt över gruppens utveckling som även jag genom mitt deltagande bidragit till. Ger du – så får du.
UGL kan inte beskrivas med ord, det måste upplevas och jag rekommenderar FIRO K Haninge AB, Malin och Daniel, med det varmaste. TACK för ALLT.

Heidi Wistrand

Projektledare på PQProjektledning

Carina Lignell

Guidelinegeo

Jag hade hört en del om UGL från vänner och bekanta. Jag var lite nervös men förväntansfull, och det visade sig bli en fantastisk vecka med människor som jag aldrig tidigare träffat, men som jag vid veckans slut kom att komma otroligt nära. Vi kom från olika delar av landet, med olika bakgrund och förutsättningar och utan att ha diskuterat med varandra om vad vi förväntade oss, så öppnade vi oss alla för varandra och vågade ”hoppa” redan första dagen. Vi inspirerades av varandras berättelser, olikheter, likheter och mod vilket gjorde att vi som grupp utvecklades på ett häpnadsväckande sätt och verkligen knöts samman. Vi gav allt vi hade och vågade utmana oss själva samtidigt som vi fanns där för varandra hela tiden. Under veckan leddes vi av fantastiska Daniel och Malin som banade vägen som vi sedan tog oss fram på. Jag känner mig efter denna utbildning tryggare i mitt ledarskap och i mina beslut och jag vet nu hur jag ska fortsätta min väg framåt tack vare de insikter jag fick under resans gång.
 
Vid veckans slut stod vi som ett sammansvetsat team, med nya insikter och fantastiska verktyg att ta med ut i livet, både i det privata och i våra yrkesroller. Jag kan varmt rekommendera FIRO K Haninge AB. Daniel och Malin kompletterade varandra på ett otroligt bra sätt och var våra trygga och inspirerande vägvisare under veckan. Deras kunskap och vägledning gjorde att vi alla vågade vara oss själva. Kursen var förlagd på Skeviks Gård vilket var ett underbart ställe att genomföra en sådan här kurs på. Otroligt god mat och fin miljö. Jag kommer aldrig glömma mina gruppmedlemmar och allt ni gjorde för mig och för vad vi gjorde för varandra. Allas enskilda prestation, gjorde att vi nådde hela vägen fram. Jag önskar att alla borde få genomgå en UGL-utbildning, det är en fantastisk present att få och en otrolig inre resa. Hälsningar Carina.
Jag kände från start ett stort förtroende för handledarna och vågade ganska direkt att gå ”all-in”. Jag öppnade nyfiket upp för det främmande och var ödmjuk inför vad som faktiskt hände med mig allt eftersom kursen fortgick. Jag hade under en längre tid funderat på att gå UGL, och när det väl var dags var jag ändå osäker på min förmåga att genomföra den då jag var i ett skakigt skede i mitt liv. Handledarna, Daniel och Malin rådde mig, efter en kortare redogörelse om bakgrunden, att det kunde vara just rätt tidpunkt för mig, att de skulle avbryta om det visade sig vara fel. Så rätt de hade!
 
Jag kände från start ett stort förtroende för handledarna och vågade ganska direkt att gå ”all-in”. Jag öppnade nyfiket upp för det främmande och var ödmjuk inför vad som faktiskt hände med mig allt eftersom kursen fortgick. Resterande deltagare gjorde också valet att satsa av sig själva och det var fantastiskt att så tydligt se gruppens utveckling genom varje enskild individs bidrag. Jag tar med mig fantastiska och intressanta möten med tidigare främmande människor, nya omvälvande erfarenheter och en bättre självinsikt som stärkt min självkänsla och bidrar till att jag litar mycket mer på mig själv och mitt ledarskap. UGL har och kommer att ha stor betydelse i min fortsatta utveckling såväl yrkesmässigt som privat. Jag är taggad på att ta mig an nya utmaningar livet, nu rustad med ännu bättre verktyg, och jag vet att det bara är jag själv som sätter gränserna för hur långt jag når!

Jessica Sparr

Försvarsmakten FMTIS

Stina Jonsson

Förvaltningsledare XLENT

Vilken fantastisk resa vi fick vara med om! Med stor inspiration och verklighetsförankring delgav Malin och Daniel oss avgörande teorier och verktyg för att bli en framgångsrik ledare. En tidig morgon i juni rullade tåget mot Stockholm med slutdestinationen Skevik gård på Värmdö. Jag anlände nervös och nyfiken och träffade för första gången de andra deltagarna. Lite trevande presenterade vi oss för varandra och det visade sig att vi hade olika bakgrunder, erfarenheter och var från olika branscher. Det vi inte visste då var att vi några dagar senare skulle vara en så pass sammansvetsad grupp att känslan av att tillsammans kunna nå hur långt som helst, nästan gick att ta på. Vilken fantastisk resa vi fick vara med om!
 
Våra handledare Malin och Daniel skapade en trygghet och ett förtroende i gruppen som gjorde att vi alla vågade öppna upp och leverera vårt yttersta i de övningar vi genomförde. Att få vara en del av gruppen och se vad alla levererade och hur de växte som personer och ledare var en helt otrolig upplevelse. Med stor inspiration och verklighetsförankring delgav Malin och Daniel oss avgörande teorier och verktyg för att bli en framgångsrik ledare. Varje dag ökade insikten om den jag är både som person och ledare samt hur gruppen jag verkar i fungerar.
 
Jag gick in i utbildningen med en trevande känsla om vad jag ville göra framöver och gick ut med en stark tro på min egen förmåga både som person och ledare. Idag känner jag stor tacksamhet inför det som vi i gruppen åstadkom under dessa fem dagar och alla de viktiga insikter jag fick. Det har jag mig själv, alla i gruppen och givetvis Malin och Daniel att tacka för! Så tveka inte att anmäla dig – det finns ett liv före och efter UGL.
På rekommendation av min chef anmälde jag mig till UGL hos Firo. Det utan några som helst förutfattade meningar om vad denna vecka skulle innebära för mig. Jag utmanas och utvecklas av nya erfarenheter, tycker om att reflektera över mitt eget beteende och min påverkan på andra människor och grupper. Därför åkte jag till Skeviks gård på Värmdö med ganska stora förväntningar och lite pirr i magen. Inte kunde jag då ana hur mycket mina förväntningar skulle överträffas och hur genomgripande denna utbildning skulle påverka mig!
 
Den första dagen började lite trevande. Vi var alla deltagare främlingar för varandra och dessutom var nog alla mer eller mindre spända inför vad som komma skulle. Men oj vilken resa det blev! I den gruppen som jag deltog var nog alla deltagare extra bra på att vara öppna med att dela med sig av sig själva och på att ta till sig av varandras erfarenheter. Redan första eftermiddagen gjorde vi stora genombrott i vår gemensamma grupputvecklingsresa. Då alla var så engagerade och ville få ut så mycket som möjligt av veckan kunde vi också skapa en utvecklingsresa tillsammans utöver vad jag någonsin har upplevt på så kort tid. Med Daniels och Malins handledning i bakgrunden vägleddes vi med varsam hand i vår utveckling.
 
Mina största insikter av denna vecka handlar om vikten av att dela med sig av sig själv och sina känslor och tankar för att skapa den närhet i en grupp som behövs för att kunna få ett så effektivt samarbete som möjligt. De handlar också om vikten av att våga dela med sig av hur man upplever varandra och hur mognaden att göra detta stiger med hjälp av konkreta verktyg för att kunna ge och ta emot feedback. Men framför allt utmynnar denna vecka i en stark känsla av samhörighet och gemenskap, där jag genuint känner att jag vill samtliga i min grupp väl och verkligen tycker om dem. Det går att åstadkomma underverk med grupper när man kommit långt i sin grupputveckling! Jag känner att denna vecka har gett mig djupa insikter som gjort att jag står stadigare än någonsin i min yrkesroll som chef och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas både på det personliga planet och med grupputveckling. Annette Gelotte Administrativ chef.

Annette Gelotte

Institutionen för datavetenskap

BOKA/LÄMNA INTRESSE

Boka din kurs, coaching / handledning idag

Boka UGL kurs, coaching eller handledning.

Boka UGL-kurs eller coachning?

UGL-kurs

Boka UGL-kurs