UGL kursen kom vid en perfekt tidpunkt i mitt liv

Jag blickar nu tillbaka på min UGL-kurs som jag hade förmånen att få gå under ledning av Daniel och Malin. Det var min chef som rekommenderat mig kursen under 1 års tid då han själv hade god erfarenhet av UGL. I somras bestämde jag mig att nu var det dags. Jag hade planerat datumet väl då jag fått tips om att ta vara på tiden, stänga omvärlden ute och bara ägna tiden åt mig själv och min egna personliga utveckling. E-post och andra sociala medier kopplade jag bort, vilket är ovanligt för att vara mig som vill ha kontroll. Jag hade också förstått att kursen skulle vara känslomässigt krävande. Detta är det dock svårare att förbereda sig på, men jag hade bestämt mig innan att jag går in i detta med öppna ögon. Jag hade hela tiden mitt mål och fokus inställt på att jag ska lära mig massor, vara öppen och ärlig samt bidra med egna erfarenheter.

Jag har under mina 6 år som chef deltagit i olika chefsutvecklingsdagar med olika workshops men ingenting slår detta som jag fått vara med om. Hela UGL konceptet är så annorlunda upplagt. Att få möjligheten att tillsammans med sin grupp (människor man aldrig tidigare mött) få delta i ett upplevelsebaserat lärande var något helt nytt för mig. Detta går inte att förklara utan måste upplevas. I takt med att vår grupp utvecklades styrde Daniel och Malin våra aktiviteter för att vi skulle utvecklas maximalt och få uppleva en mogen och trygg grupps styrka. Jag hade förmånen att få delta i en underbar grupp med deltagare med olika bakgrund som precis som mig hade målet och fokuset inställt på att utvecklas. Det tog inte många timmar in i kursen innan vi förstod att detta hänger på oss nu. Vi hade all chans att utvecklas tillsammans och vi tog den! Veckan rullade igång och vi åkte berg- och dalbana tillsammans bland våra känslor, insikter och upplevelser.

Fem dagar sprang iväg och på fredagen satt vi där stolta och nöjda över oss själva, fulla med nya insikter och lärdomar som vi alla kommer att ta med oss i vardagen. Under veckan lärde jag känna mig själv och fick en förståelse för varför jag reagerar och gör på vissa sätt. Moment som jag tidigare upplevt som svåra och krångliga kan jag idag, tack vare mina nya verktyg, anta på ett helt nytt sätt som känns enklare. Jag har fått en ny och stabil grund att luta mig mot när jag utövar mitt ledarskap. Det är med glädje som jag ser tillbaka på min UGL-vecka. Den har gjort mig både starkare, gett mig en stärkt självkänsla och ett större hjärta i mitt ledarskap.
Jag kan varmt rekommendera UGL via Firo K. Haninge AB!

Stort tack till mina ledare Daniel & Malin samt till bästa gruppen!
Jenny Gustavsson
Intendent Västerviks Gymnasium

UGL kursen kom vid en perfekt tidpunkt i mitt liv