Under två års tid har ”Anmäla mig till UGL” stått på min Att göra-lista.

På grund av diverse tidskrävande projekt, sköt jag på detta tills jag, pga bolagsskifte, fick en deadline. Som så många andra, fick jag höra att kursen var speciell, lite ”hemlig” och känslomässigt krävande. Att man i vissa fall skulle känna sig utsatt och det skulle vara jobbigt.
Så det var med mycket blandade känslor jag satte mig på tåget mot Stockholm och Skeviks gård.

Redan där bestämde jag mig för att ge mig fullständigt hän i vad som än skulle hända, för att få ut mesta möjliga av kursen. Och det fick jag!

För egen del hade jag förväntningar om en bättre självinsikt och förhoppningar om förståelse hur jag uppfattas av andra.
Vi var nio deltagare i vår omgång. Personer jag aldrig träffat, med mycket olika bakgrunder och från väldigt olika branscher. Individer som jag inte hade något gemensamt med, förutom att vi alla var där av samma anledning – Vi ville jobba med vårt ledarskap och få större förståelse för arbetsgrupper.

Under ledning av Daniel och Malin var vi med om en omtumlande vecka, där vi gavs möjlighet att genomgå olika utvecklingsfaser tillsammans, som en grupp.

Daniel och Malin gav oss tydliga instruktioner, mål och förklaringar på vägen. Fantastiskt professionellt, med en stor trygghet.

Veckan var krävande. Men ju mer jag vågade, bjöd på mig själv och deltog, ju mer gav det tillbaka.

När fredagen kom och det var dags att avsluta kursen, kändes det otroligt tomt.

Det vi gått igenom och kämpat för tillsammans, var plötsligt över. Men det jag fått med mig från denna veckan bär jag alltid med mig. Jag kan varmt rekommendera andra i ledande positioner att gå denna utbildning. Och jag vill slå ett extra slag för ledarna Daniel och Malin. De ingav den tydlighet, trygghet och vägvisning, som fick vår grupp att utvecklas och slutligen gå i mål.

Tusen tack!

Ulrika Back Eriksson
Projektledare Visit Dalarna AB

Ulrika Back Eriksson på UGL-kurs