UGL var enormt utvecklande!

Min UGL var en enormt utvecklande vecka, en resa full av insikter, förändring, inspiration och förståelse. Jag gick in i detta med målsättning att åka med och våga ha mig själv som insats för jag hade gett mig den på att pumpa ut så mycket som möjligt, utvecklas och få med mig verktyg, både i min vardag och i arbetslivet. Jag hade förstått innan att varje individ lägger sin egen ribba, jag lade min högt och det var det bästa jag kunde göra.

Kursen gjorde att jag förstod mig själv bättre, både som individ och i grupp, och andra. Att hantera relationer med olika individer utifrån de olikheter vi har, att se varje individ utifrån var just den personen befinner sig och att ge konstruktiv, rak och ärlig feedback är något jag verkligen fick med mig. Jag känner stor tacksamhet till den kloka människa som satte ihop UGL-konceptet.

Under veckan hade vi i gruppen privilegiet att lära känna varandra på djupet. Det var häftigt att se hur en grupp främmande människor på kort tid kan komma varandra nära, närmare än med vissa vänner. Det fanns ett stort förtroende i gruppen och en stark känsla av samhörighet. Det hade inte varit möjligt om inte alla hade vågat öppna upp och utan handledarnas fina hand. Det coolaste av allt var i en sista gruppövning, då vår grupp sattes på prov – både vad gällde den utvalda ledaren och de olika rollerna – att vi lyckades samarbeta, genomföra en uppgift under tidspress och hantera när fokus tappades eller gnissel uppstod. Det tar jag verkligen med mig in i mitt dagliga jobb. Hur viktigt det är att våga vara rak, ge utrymme åt alla och att ha hela gruppens fokus mot ett gemensamt mål, och en vilja att faktiskt komma dit.

När veckan var slut kände jag mig rörd, berörd, glad och insiktsfull. Luften hade gått ur mig, en känslomässig skön och nödvändig urladdning. Den mest intensiva känslan var att jag kände mig starkare än någonsin, mer säker än innan på mitt nästa steg och ett jävlaranamma. Världen – här kommer jag! Jag blev också stärkt i att älska att jobba med människor, utveckla och leda mina medarbetare på rätt spår. Kunskapen och insikterna som UGL-kursen gav mig är oerhört värdefulla i mitt arbetsliv som ledare, och även i mitt privatliv.

Firo AB som gav kursen gjorde ett grymt jobb! Handledarna var proffsiga, trevliga och ansvarsfulla. Både Daniel och Malin plockade upp varje osynlig detalj som de tyckte att gruppen behövde jobba med, de var inkännande och visste precis när och hur de behövde leda gruppen. Vetskapen om att Firo har funnits sedan 1993 och har hållit på med UGL i så många år, gav mig förtroende från start. Handledarna har också lett många kurser under flera år, vilket för mig var ett tydligt kvitto på att de skulle hålla måttet och vara rätt för mig. Mina förväntningar, på kursen, handledarna och kvaliteten på innehållet, överträffades. Firo AB får kvalitetsstämpel av mig och jag rekommenderar Firo varmt till dig som är redo för en personlig utmaning och utveckling. Alla som får chansen borde ta den, UGL är verkligen en upplevelse och en resa.

/Josephine Almanakis Sirander, ÅF AB

Josephine Almanakis Sirander