Referenser från deltagare

Jag kände från start ett stort förtroende för handledarna och vågade ganska direkt att gå ”all-in”.

Jag öppnade nyfiket upp för det främmande och var ödmjuk inför vad som faktiskt hände med mig allt eftersom kursen fortgick.

Jessica Sparr, Försvarsmakten FMTIS

Jag hade under en längre tid funderat på att gå UGL, och när det väl var dags var jag ändå osäker på min förmåga att genomföra den då jag var i ett skakigt skede i mitt liv. Handledarna, Daniel och Malin rådde mig, efter en kortare redogörelse om bakgrunden, att det kunde vara just rätt tidpunkt för mig, att de skulle avbryta om det visade sig vara fel.

Så rätt de hade!  Jag kände från start ett stort förtroende för handledarna och vågade ganska direkt att gå ”all-in”. Jag öppnade nyfiket upp för det främmande och var ödmjuk inför vad som faktiskt hände med mig allt eftersom kursen fortgick. Resterande deltagare gjorde också valet att satsa av sig själva och det var fantastiskt att så tydligt se gruppens utveckling genom varje enskild individs bidrag.

Jag tar med mig fantastiska och intressanta möten med tidigare främmande människor, nya omvälvande erfarenheter och en bättre självinsikt som stärkt min självkänsla och bidrar till att jag litar mycket mer på mig själv och mitt ledarskap. UGL har och kommer att ha stor betydelse i min fortsatta utveckling såväl yrkesmässigt som privat.

Jag är taggad på att ta mig an nya utmaningar livet, nu rustad med ännu bättre verktyg, och jag vet att det bara är jag själv som sätter gränserna för hur långt jag når!

Jag har fått insikt och ett stärkt självförtroende

När jag i efterhand blickar tillbaka känner jag stor tacksamhet till min arbetsgivare som såg värdet i att låta UGL bli en del i min personliga utvecklingsplan.

Heidi Wistrand, Projektledare på PQProjektledning

Genom att få uppleva en grupp främmande människor utvecklas fullt ut och bli ett starkt lag av gemenskap har jag fått både insikt och ett stärkt självförtroende kring min förmåga att leda, men även verktyg för ett utvecklat ledarskap i yrkeslivet.
För att få ut maximalt av utbildningen valde alla att ta beslutet att våga hoppa och delta fullt ut. Genom ärlighet, öppenhet, omtanke och prestigelöshet fick vi snabbt resultat och kunde uppleva gruppen utvecklas. Malin och Daniels förmåga att stödja gruppen med imponerande fingertoppskänsla och trygga sätt kan bara beskrivas med ett ord – Proffsighet.
Jag förstår nu att alla delmoment haft sin mening och kunde inte gjorts på något annat sätt.
Trots en mentalt krävande resa, kände vi alla sorg över att behöva skiljas åt när veckan väl var slut och vi kommit i mål. Den gemenskap vi hunnit bygga upp har gett oss ett band av vänskap där vi valt att fortsätta finnas för varandra.
Min upplevelse av UGL blir ett starkt minne för livet som jag känner stor tacksamhet över. Jag är stolt över gruppens utveckling som även jag genom mitt deltagande bidragit till. Ger du – så får du.
UGL kan inte beskrivas med ord, det måste upplevas och jag rekommenderar FIRO K Haninge AB, Malin och Daniel, med det varmaste.

TACK för ALLT.

Heidi Wistrand

PQProjektledning

Förväntningarna infriades med råge.

Jag har alltid tyckt det är spännande och roligt att utvecklas. Genom åren har jag deltagit i olika kurser och utbildningar där ledarskap har varit i fokus. Utbildningarna har givit mig både ”verktyg” att använda och en del insikter. När jag så fick chansen att gå UGL, denna lite mytomspunna kurs….

Mirja Westerlund , Rektor Västerviks gymnasium

….som både vänner och kollegor berättat om som en positiv upplevelse, så var mina förväntningar naturligtvis höga.
Deltagarna jag gick tillsammans med började som ett gäng på 8 främlingar, men avslutade som en grupp vänner som jag hoppas och tror kommer följas åt genom livet. Vi bestämde oss alla i ett tidigt skede av kursen att vi alla skulle ”hoppa” och verkligen våga satsa allt. Detta gav oss en upplevelse som är svår att beskriva i ord, men som på ett personligt plan varit otroligt berikande.
Trots att jag gick in i UGL med höga förväntningar, så infriades de med råge och på köpet fick jag ett stärkt självförtroende. Den personliga utvecklingen och den resa som jag och gruppen gjort kommer lämna ett starkt avtryck i mitt fortsatta liv såväl privat som yrkesmässigt.
Jag känner mig tacksam till att fått chansen att gå UGL och måste också passa på att rikta ett stort tack till kursledarna Malin och Daniel, som under veckan på ett mycket tryggt och proffsigt sätt ledde mig och gruppen genom övningar och uppgifter. Jag vill också tacka företaget Firo K Haninge AB, det konsultföretag som anordnade den UGL som jag deltog vid. Skeviks gård där kursen är förlagd var en extra bonus där god mat, fantastisk service och härliga omgivningar gjorde inramningen komplett.
Till alla er som funderar över ifall UGL är något att satsa på kan jag bara säga, att om du tar chansen kommer du inte ångra dig!

UGL kursen kom vid en perfekt tidpunkt i mitt liv.

Jag blickar nu tillbaka på min UGL-kurs som jag hade förmånen att få gå under ledning av Daniel och Malin. Det var min chef som rekommenderat mig kursen under 1 års tid då han själv hade god erfarenhet av UGL. I somras bestämde jag mig att nu var det dags. Jag hade planerat datumet väl då jag fått tips om att ta vara på tiden, stänga omvärlden….

Jenny Gustavsson, Intendent Västerviks Gymnasium

….ute och bara ägna tiden åt mig själv och min egna personliga utveckling. E-post och andra sociala medier kopplade jag bort, vilket är ovanligt för att vara mig som vill ha kontroll. Jag hade också förstått att kursen skulle vara känslomässigt krävande. Detta är det dock svårare att förbereda sig på, men jag hade bestämt mig innan att jag går in i detta med öppna ögon. Jag hade hela tiden mitt mål och fokus inställt på att jag ska lära mig massor, vara öppen och ärlig samt bidra med egna erfarenheter.
Jag har under mina 6 år som chef deltagit i olika chefsutvecklingsdagar med olika workshops men ingenting slår detta som jag fått vara med om. Hela UGL konceptet är så annorlunda upplagt. Att få möjligheten att tillsammans med sin grupp (människor man aldrig tidigare mött) få delta i ett upplevelsebaserat lärande var något helt nytt för mig. Detta går inte att förklara utan måste upplevas. I takt med att vår grupp utvecklades styrde Daniel och Malin våra aktiviteter för att vi skulle utvecklas maximalt och få uppleva en mogen och trygg grupps styrka. Jag hade förmånen att få delta i en underbar grupp med deltagare med olika bakgrund som precis som mig hade målet och fokuset inställt på att utvecklas. Det tog inte många timmar in i kursen innan vi förstod att detta hänger på oss nu. Vi hade all chans att utvecklas tillsammans och vi tog den! Veckan rullade igång och vi åkte berg- och dalbana tillsammans bland våra känslor, insikter och upplevelser.
Fem dagar sprang iväg och på fredagen satt vi där stolta och nöjda över oss själva, fulla med nya insikter och lärdomar som vi alla kommer att ta med oss i vardagen. Under veckan lärde jag känna mig själv och fick en förståelse för varför jag reagerar och gör på vissa sätt. Moment som jag tidigare upplevt som svåra och krångliga kan jag idag, tack vare mina nya verktyg, anta på ett helt nytt sätt som känns enklare. Jag har fått en ny och stabil grund att luta mig mot när jag utövar mitt ledarskap. Det är med glädje som jag ser tillbaka på min UGL-vecka. Den har gjort mig både starkare, gett mig en stärkt självkänsla och ett större hjärta i mitt ledarskap.
Jag kan varmt rekommendera UGL via Firo K. Haninge AB!
Stort tack till mina ledare Daniel & Malin samt till bästa gruppen!

Under två års tid har ”Anmäla mig till UGL” stått på min Att göra-lista.

På grund av diverse tidskrävande projekt, sköt jag på detta tills jag, pga bolagsskifte, fick en deadline. Som så många andra, fick jag höra att kursen var speciell, lite ”hemlig” och känslomässigt krävande. Att man i vissa fall skulle känna sig utsatt och det skulle vara jobbigt.
Så det var med mycket blandade….

Ulrika Back Eriksson, Projektledare Visit Dalarna AB

….känslor jag satte mig på tåget mot Stockholm och Skeviks gård. Redan där bestämde jag mig för att ge mig fullständigt hän i vad som än skulle hända, för att få ut mesta möjliga av kursen. Och det fick jag!
För egen del hade jag förväntningar om en bättre självinsikt och förhoppningar om förståelse hur jag uppfattas av andra.
Vi var nio deltagare i vår omgång. Personer jag aldrig träffat, med mycket olika bakgrunder och från väldigt olika branscher. Individer som jag inte hade något gemensamt med, förutom att vi alla var där av samma anledning – Vi ville jobba med vårt ledarskap och få större förståelse för arbetsgrupper.
Under ledning av Daniel och Malin var vi med om en omtumlande vecka, där vi gavs möjlighet att genomgå olika utvecklingsfaser tillsammans, som en grupp.
Daniel och Malin gav oss tydliga instruktioner, mål och förklaringar på vägen. Fantastiskt professionellt, med en stor trygghet.
Veckan var krävande. Men ju mer jag vågade, bjöd på mig själv och deltog, ju mer gav det tillbaka.
När fredagen kom och det var dags att avsluta kursen, kändes det otroligt tomt.
Det vi gått igenom och kämpat för tillsammans, var plötsligt över. Men det jag fått med mig från denna veckan bär jag alltid med mig. Jag kan varmt rekommendera andra i ledande positioner att gå denna utbildning. Och jag vill slå ett extra slag för ledarna Daniel och Malin. De ingav den tydlighet, trygghet och vägvisning, som fick vår grupp att utvecklas och slutligen gå i mål.

Tusen tack!